
Møt barnas nye favoritter Babblarna! En fargeglad gjeng som har tatt Sverige med storm. De har store øyne, er morsomme og de beveger seg som smårollinger gjør! Barna blir umiddelbart fascinert av figurene og hermer etter lyder og bevegelser. Og det er ekstra kult når figurene har navn som Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi og Doddo!
Endelig er Babblarna her på norsk. Dette er barnebøker for de minste som vekker nysgjerrighet og lyst til å lære, og gir en utmerket start til å utvikle språket tidlig - samtidig som det er fryktelig gøy!
Babblarna-konseptet er utviklet etter Karlstadmodellen og hjelper barna med de første grunnleggende lydene. Det er enkle lyder barna kan lære seg å si, både ved å gjenta lyder og ord og å synge.
Figurene i Babblarna har enkle navn og de har sine egne personligheter som forsterkes med særegne former, farger og lyder.
Babba er den boblende og bablende i venneflokken. Babba er snill, elsker å lese og forteller eventyr til alle som vil høre.
Bibbi er litt roligere og kanskje bittelitt engstelig og sjenert. Bibbi liker å telle, plante planter og å kikke på stjernene.
Sprettende Bobbo er den med mest humørsvigninger i gjengen. Når noe er feil kan Bobbo bli super-hoppe-sint og -sur! Men han er for det meste glad altså!
Dadda er veldig nysgjerrig, sta og klønete. Denne lille tassen finner du ofte ute på eventyr, du kan høre Dadda fnisende for seg selv.
Raske og kreative Diddi er som en virvelvind og vil alltid være først! Diddi er en skikkelig energibundt og har det ofte så travelt at det blir vanskelig å høre på andre. Diddi en elskelig skravlekopp som elsker tegning og maling!
Snille Doddo liker aller best å hjelpe vennene sine. Doddo vil at alle skal få være med på leken. Doddo elsker å høre sin egen stemme, men lytter alltid til hva andre har å si.
Bøkene om Babblarna tar utgangspunkt i slik barnerettet tale. Hver Babblarna-figur har sitt eget språk: Babba prater Babbsk, Diddi prater Diddisk. ”Babbelet” har samme melodi som ordentlig språk, og barnet trenes i å gjennkjenne språkmelodi. Det gjør det dessuten lettere for barnet å bable selv. Å komme i gang med språk uten å bruke ordentlige ord fungerer som en katalysator for mange barn.