De som ikke finnes (Ebok)

Emilie og Samuel 3

Serie: Emilie og Samuel 3

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.01 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202417956
Alder: 13 - 18
Omtale De som ikke finnes

Overalt lever papirløse mennesker, de som ikke finnes. Samuel fra Ghana vet hva det vil si å ofre alt i håp om et nytt og bedre liv i Europa, da han flyktet til Gran Canaria. Den gangen forsøkte norske Emilie å hjelpe. Til slutt ble Samuel likevel funnet og tvangsreturnert. Det siste han fikk av Emilie, var en lapp med adressen hennes. Nå står han utenfor huset hennes i Bærum. Bak seg har han opplevelser ingen i dette landet vet noe om.

Med den tredje og siste boka om Emilie har Simon Stranger skrevet en aktuell, medrivende og politisk ungdomsroman. De to første bøkene i trilogien, Barsakh (2009) og Verdensredderne (2012) er solgt til oversettelse i en rekke land, deriblant Brasil, Tyskland, Sør-Korea og Japan.

Til toppen

...en av samtidens viktigste ungdomsbokserier
Cathrine Krøger, Dagbladet

Andre utgaver

De som ikke finnes
Bokmål Heftet 2015
De som ikke finnes
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Simon Stranger:

Anmeldelser De som ikke finnes

«Simon Strangers nye roman De som ikke finnes er umulig å forholde seg likegyldig til. Vi må til ungdomslitteraturen for å finne en norsk bok som behandler en av de aller største utfordringene for Europa akkurat nå - strømmen av flyktninger fra Afrika og den umenneskelige behandlingen av dem...

Simon Stranger er en forfatter som ikke legger fingrene imellom når han skriver. Han har et uttalt politisk prosjekt og det er å rette søkelyset mot verdens urettferdighet... her er en forfatter som har beholdt troen på at litteratur kan forandre verden, som håper kunsten kan gi innsikt som fører til faktisk handling. ​» 
Anne Cathrine Straume, NRK

«Med denne boka avslutter Simon Stranger en trilogi som burde vært pensum på enhver ungdomsskole. […] Jeg vil ikke nøle med å kalle den en av samtidens viktigste ungdomsbokserier. Den burde vært obligatorisk på enhver ungdomsskole. Ja – for enhver av oss. […] felles for dem alle er at Stranger skriver for å vekke leserne. Vise oss urettferdigheten. Stranger er i beste forstand en politisk forfatter. […] Avslutningen er til dels rystende. Det skal være 10 000 papirløse flyktninger i Norge. Samuel er en av dem. Hans historie burde gjøre noe med oss.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

«Måten Stranger belyser den sannheten vi helst vil unngå kommer som et slag i ansiktet [...] Møtet mellom Samuel og Emilie etter tre år er også utrolig godt fremstilt. [...] Stranger leverer en roman av de sjeldne, og kanskje den viktigste ungdomsboken skrevet i vår tid. De som ikke finnes bør ha en synlig plass i alle norske bokhyller.»
Kjersti Franziska Ruud-Salomonsen, Vårt Land

Til toppen

Bøker i serien