Den sommeren (Heftet)

Forfatter:

Jillian Tamaki (Illustratør) Anne Audhild Solberg (Oversetter)

Dette er ikke noen "ungdomsroman", men en sterk opplevelse for lesere som både er eller har vært tenåringer. Øyvind Holen, D2, Dagens Næringsliv

Bittersøt tegnet sommeridyll:
Vekslingen mellom detalj og oversikt, natur og mennesker, tekst og tegning går opp i en høyere, svært vellykket enhet.
«Den sommeren» er en ekstremt rik tegneserie, en roman i bilder. Den kan leses igjen og igjen med stadig nye oppdagelser, takket være Tamakis detaljerte tegninger, som drar linjer mellom personer og temaer. (...) I Nord-Amerika er «Den sommeren» blitt forsøkt utkastet fra skolebibliotekene fordi den er «for eksplisitt». Bare det pleier være tegn på kvalitet i seg selv."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 320
Illustratør: Tamaki, Jillian
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: This one summer
Oversatt av: Solberg, Anne Audhild
ISBN/EAN: 9788202535582
Alder: 13 - 18
Omtale Den sommeren

EN UFORGLEMMELIG SOMMER

Rose og foreldrene hennes har feriert i Awago Beach hver sommer siden hun var liten. Vennen hennes, Windy, er alltid der også.

Men denne sommeren er annerledes.

Moren og faren til Rose krangler hele tiden, og Rose og Windy har blitt innblandet i en tragisk hendelse i småbyen Awago Beach. Det blir en sommer full av hemmeligheter og hjertesorg, så det er bra at Rose og Windy har hverandre.

Den prisbelønte tegneserien Den sommeren er en vakker, hjerteskjærende, mørk og håpefull historie om jenter og ungdomstid.

Passer for ungdom og voksne.

Til toppen

Det er strålende at vi nå får flere slike gode serier for unge jenter (og gutter) på norsk, samtidig kan de, som enhver god barne- og ungdomsbok, leses med stort utbytte av voksne også. Forfatter og oversetter A. Audhild Solberg har på sin side gjort «Den sommeren» til en fullgod utgivelse på norsk. Nå som vi begynner å nærme oss barndommens aller mest magiske tid, er disse bøkene selvsagte julegavetips, og foreldre kan tyvlese dem med aller beste samvittighet.
ERLE MARIE SØRHEIM, Dagbladet

Flere bøker av Mariko Tamaki: