Dillstadbanden 1: Kunstkuppet (Innbundet)

Serie: Dillstadbanden 1

Forfatter:

Gustaf Lord (Illustratør) Anne Audhild Solberg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 104
Illustratør: Lord, Gustaf
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dillstaligan: Konstkoppet
Oversatt av: Solberg, Anne Audhild
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202681555
Alder: 6 - 9
Omtale Dillstadbanden 1: Kunstkuppet


Mamma maser på at Jonatan skal gå ut og finne på noe, men hva? Han har ingen venner i nærheten og han liker best å sitte inne og fikle med oppfinnelsene sine. Men så flytter Zasha inn i blokka, og starter i samme klasse. Da begynner det å skje ting, og vips har de dannet Dillstad-banden: en bande i det godes tjeneste.

Det første kuppet, "Kunstkuppet", krever at mange løse tråder må samles. Det forsvinner mat fra matbutikken og en uskyldig kvinne anklages. Men når de er på klassetur på kunstmuseet og det dukker opp noen merkelige personer, kan de begynne å legge sammen puslespillbitene. Med intellekt og mot gjør de sitt første kupp!


Jonathan er Dillstads smarteste oppfinner. Han lengter etter å få bruke oppfinnelsene sine på ekte, og han lengter etter en venn. Når Zasha, også kalt Z, flytter inn i samme hus og begynner i samme klasse, blir alt forandret. Zasha er driftig og kreativ og interessert i Jonathans oppfinnelser. De begynner å henge sammen og starter Dillstadbanden, en tyvebande som jobber i det godes tjeneste. De starter med en gang å planlegge sitt første kupp.
Boken utspiller seg i gjenkjennelige miljø, vi støter på samfunnsproblemer og mennesker med ulike personligheter. Hovedpersonene har store hjerter, de tar vare på hverandres ulikheter og personlige styrker med en ambisjon om å løse problemer og hjelpe andre mennesker. En paralellhistorie som løper som en rød tråd gjennom historien, antyder at Zashas pappa sitter i fengsel, og Zasha leter etter bevis for å bevise at han er uskyldig. Det er mange dilemmaer koblet til etikk og moral å snakke om

Til toppen

Andre utgaver

Dillstadbanden 1: Kunstkuppet
Bokmål Ebok 2020
Dillstadbanden 1: Kunstkuppet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Jens Lapidus:

Bøker i serien