En rekke avbrutte forsøk (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 186
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202241360
Omtale En rekke avbrutte forsøk

Husker du?

I fjor skrev en rekke norske forfattere åpenlyst selvbiografiske romaner. Med denne morsomme og presise boka har Selma Lønning Aarø gjort sin egen vri.

Å skrive en bok om seg selv må være den enkleste sak i verden, tenker forfatter Selma Lønning Aarø. Men etter hvert som hun gjenkaller sin egen oppvekst, blir hun stadig avbrutt av andre familiemedlemmer som husker hendelsene noe annerledes. Til slutt utgjør innvendingene fra omgivelsene, spesielt forfatterens mor, minst halve manuskriptet.
    – Jeg kommer aldri mer til å snakke til deg hvis du gir ut denne boka, sier forfatterens mor.
    – Det er en sjanse jeg er villig til å ta, svarer forfatteren.
     En rekke avbrutte forsøk er en roman om skamklipte Barbie-dukker og bursdager midt i sommerferien. En roman om å snike seg ut av vinduet, lyve på alderen og gjemme seg i baksetet på en bil. Den skarpsindige og vittige forfatteren Selma Lønning Aarø har definitivt gitt sin oppvekstroman fra 1980-tallet en finurlig vri. Usedvanlig morsom lesning!

Til toppen

Om forfatter Selma Lønning Aarø

Selma Lønning Aarø (f. 1972) har tidligere utgitt fire romaner: Vill ni åka mera? (2003), Bebudelse (1999), Spekulum (1996) og Den endelige historien (1995) samt tekstsamlingene Scener fra et ekteskap (2003) og Stormfulle høyder (2005). Hun er også kjent for mange som spaltist i Dagbladet.

Til toppen