En rekke avbrutte forsøk (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202282493
Omtale En rekke avbrutte forsøk

Å skrive en bok om seg selv må være den enkleste sak i verden, tenker forfatter Selma Lønning Aarø. Men etter hvert som hun rekonstruerer sin egen oppvekst, blir hun stadig avbrutt av andre familiemedlemmer som husker hendelsene noe annerledes. Til slutt utgjør innvendingene fra omgivelsene (spesielt forfatterens mor) minst halve manuskriptet.

    - Jeg kommer aldri mer til å snakke til deg hvis du gir ut denne boka, sier forfatterens mor.
    - Det er en sjanse jeg er villig til å ta, svarer forfatteren.

En rekke avbrutte forsøk er en bok om hva og hvordan man husker, en oppvekstroman fra 80-tallet og et aldri så lite familiedrama.

 

Anmeldelser:

Rått oppvekstportrett - En herlig 80-tallshistorie.
Elisiv Hauge Nilsen, Haugesunds Avis (terningkast 5)


Selma Lønning Aarø klarer på snedig og morsomt vis å problematisere kommunikasjon, sannhet og objektivitet. For er bokas Selma den virkelige Selma?
- Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad (terningkast 5)


Vittig og klokt om forfatterens trøbbel med virkeligheten.
- Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende


Når bokas lekne, men samtidig alvorlige implisitte behandling av forfatteres forhold til fiksjon og virkelighet også løper som underliggende tema, er det ikke rart at man begeistres av Selma Lønning Aarøs roman som jeg herved spør blir vårens bestselger og litterære samtaleemne.
- Finn Stenstad, Tønsberg Blad


Selma Lønning Aarø bidrar med en bok som er blottet for respekt for forfatterens rykte og selvbilde; og som ikke bare er oppsiktsvekkende morsom, men som også skildrer menneskets manglende eierskap over sin egen historie med overveldende enkelthet.
- Anders Sundnes Løvlie, Dagsavisen


Den er boblende morsom og godlynt samtidig som den på vakkert, nesten naivt vis tar for seg forskjellene mellom litteratur og virkelighet.
- Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Til toppen