Klokkene kallar (Innbundet)

tekstar, dikt og songar til jul

Forfatter:

Malin Gyllensvaan (Illustratør)

En perfekt bok til førjulsglede og julekos!

I denne boka har sanger og komponist Ingebjørg Bratland samlet et utvalg gamle og nye juleminner i form av fortellinger, eventyr, dikt og sanger. Len dere tilbake, glem stress og mas, sett dere i sofakroken og kos dere med Klokkene KallarDet beste er at denne kan du ta frem år etter år!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 168
Illustratør: Gyllensvaan, Malin
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202671372
Alder: 0 - 100
Omtale Klokkene kallar

Årets familebok - en fantastisk samling av fortellinger, dikt og sanger om julen!

Hva er vel mer tradisjonsrikt enn adventstid og julefeiring? Julehøytiden er noe helt spesielt, og førjulstiden er en fin tid for refleksjon og tilbakeblikk. I denne boka har sanger og komponist Ingebjørg Bratland samlet et utvalg gamle og nye juleminner i form av fortellinger, eventyr, dikt og sanger. Len dere tilbake, glem stress og mas, sett dere i sofakroken og kos dere med Klokkene Kallar. Disse lesestundene vil barna helt sikkert ha med seg som gode minner når de blir voksne. Og boka kan taes frem år etter år. God fornøyelse! 

Eg håpar denne boka kan gje deg glede, og kanskje trøyst. Eg håpar ho kan røre deg og underhalde deg, om du sit åleine eller saman med andre. Ein god tekst er ei gåve. I denne boka har eg prøvd å samle fleire slike gåver, som eg håpar at du, kjære lesar, vil ha glede av. Ynskjer deg ei fredeleg jul!" 

Helsing Ingebjørg

 

I denne praktboka finner du blant annet:

 • Inger Hagerup ADVENTSLYSENE  
 • Barbra Ring ITTE’NO KNUSSEL 
 • Astrid Lindgren PELLE FLYTTER TIL ROTEBU
 • Levi Henriksen DEN SOM HAR RENE HENDER
 • Trygve Skaug VUGGESANG FOR VINTERNATT
 • Lars Saabye Christensen HARD JUL 
 • Elsa Beskow NISSEN I BUTIKKVINDUET
 • Gro Dahle DONNY – JUL 1974
 • Kari Bremnes LITE BARN SOM KOMMER
 • Alf Prøysen MATJA MADONNA
 • Tarjei Vesaas PEPARKORN
 • Hilde og Hanne Hagerup SNØFALL
 • Ingebjørg Bratland JULA 2010
 • Selma Lagerlöf DEN HELLIGE NATTEN
 • Kjersti Wøien Håland ET BARN ER FØDT
 • Bjarte Hjelmeland DA KLÆRNE SKULLE PÅ JULEFERIE
 • Anne Cath. Vestly GRISER PÅ VIFT  
 • Odd Nordstoga/Kjetil Indregard JUL I SVINGEN
 • Ingebjørg Bratland SNØEN 

Til toppen

– Eg er veldig stolt av at biskop Kari Veiteberg takka ja til å bli med i boka. Juleandakten ho har skrive blei nydeleg. Så må eg også nemne høstens ungdomsbokdebutant, Gulraiz Sharif ("Hør her’a"). Tekstbidraget hans til Klokkene kallar er både fint og svært sjarmerande.
Ingebjørg Bratland
Utdrag

Fra Ingebjørg Bratlands forord:

"Det er kvelden før kvelden.

Det luktar fløytekaramell i heile huset, det er 23. desember og julesokken er hengd opp på dørhandtaket inn til det gule soverommet mitt. Der i senga mi ligg eg under dyna og les «Den røde pimpernell», endå mor har sagt eg skal sove no. Det er vanskeleg å sove sjølvaste veslejuleftan. I etasjen over meg, ja faktisk rett over meg, står mor og pyntar juletreet, slik ho alltid gjer. Ho pyntar treet åleine, og frå platespelaren syng Oslo Gospel Choir om englar som syng høgt i kor. Far køyrer rundt i bygda med julehelsingar til venner og familie. Det er aure, molter og mors sursild han har med seg.

Nokon av dei finaste barndomsminna mine er utan tvil frå lesestundene med mor og far og veslesyster mi. Det er akkurat ei slik lesestund eg har så utruleg lyst til at andre skal få oppleve, så difor har eg laga denne juleboka til deg og familien din. Ein juleantologi med tekstar for liten og stor, gamal og ung. Ja, til og med for hunden og katten. Kanskje kan desse tekstane gje deg litt ro i alt julestresset? Ei pause frå baking, julehandling, julefestar, juleavslutningar, pynting og pussing. Eg minnest godt då mor henta fram julebøkene og julehefta heime i adventstida. Det var stor stas å bla i desse bøkene, som berre låg framme denne eine månaden i året. Du veit, det er noko ekstra med slikt som berre blir tatt fram ein sjeldan gong.

Eg håpar denne boka kan gje deg glede, og kanskje trøyst. Eg håpar ho kan røre deg og underhalde deg, om du sit åleine eller saman med andre. Ein god tekst er ei gåve. I denne boka har eg prøvd å samle fleire slike gåver, som eg håpar at du, kjære lesar, vil ha glede av. Ynskjer deg ei fredeleg jul!" 

Helsing Ingebjørg

Til toppen

Om forfatter Ingebjørg Bratland

Ingebjørg Bratland er en unik stemme i musikk-Norge. Hun startet med kveding som 5-åring og begynte sin karriere i folkemusikken. Nå blander hun flere genre, fra visesang og folkemusikk til pop – fra elektronika til salmer – alt formidler hun på sitt eget vakre og spesielle vis. Og alltid på sin egen dialekt! Ingebjørg har blitt en av Norges mest folkekjære artister etter at hun for alvor slo gjennom med Bob Dylan-tolkningen Fordi eg elskar deg, men skriver mye av musikken sin selv.

Til toppen