Midt i en rose (Innbundet)

Forfatter:

Ola Skogäng (Illustratør) Tor Fretheim (Oversetter)

Gled deg til en superspennende bok, med flotte illustrasjoner som kombinerer roman og tegneserie!

Det heter seg at mammaen til Stefan tok livet av seg. Men en dag finner han et brev med ledetråder moren skrev like før hun døde. Det fører Stefan ut i iskalde Stockholm.

Han finner stadig nye ledetråder og snart oppdager Stefan at han blir forfulgt. Ikke bare det, han er i livsfare!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 136
Illustratør: Skogäng, Ola
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: I rosens mitt
Oversatt av: Fretheim, Tor
ISBN/EAN: 9788202585266
Kategori: Krim, spenning og grøss
Alder: 9 - 12
Omtale Midt i en rose

Forfulgt!

I all hemmelighet leser 12-årige Stefan et brev som moren skrev like før hun døde. Hun virker redd; bedriften som hun jobber for, overvåker henne. Brevet blir avsluttet med en tegning av en rose der det så vidt går an å skimte bitte små bokstaver aller innerst. Morens hemmelighetsfulle budskap fører Stefan ut i vinterkalde Stockholm, mot nye ledetråder som hun har smuglet ut – for virksomheten i bedriften må avsløres! Etter hvert merker Stefan at han blir forfulgt. Jo flere ledetråder han finner, desto tydeligere blir det at forfølgeren er ansvarlig for morens død. Er det hans tur nå? Gled deg til en superspennende bok, med flotte illustrasjoner som kombinerer roman og tegneserie.

Til toppen

En vakker og dramatisk historie fra Stockholm i mellomkrigstida, hvor Stefan leter etter skjulte svar på mysteriene rundt morens død. [...] lett å lese, lett å like, lett å se for seg som film.
Morten Olsen Haugen, @bokmorten på Instagram

Andre utgaver

Midt i en rose
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Martin Widmark:

Utdrag

Midt i en rose

[...] Budskapet måtte være her et sted.

Elllers ville hun ikke ha skrevet som hun gjorde. Jeg elsker sønnen min. Jeg elsker mannen min. Jeg elsker jobben min!

Stefan trakk ut skuff etter skuff og kjente etter om det fantes et hemmelig rom inne i skrivebordet. Han oppdaget ikke noe uvanlig.

Da han skulle skyve inn den siste skuffen, kjente han noe på undersiden av den. Stefan trakk skuffen helt ut og løftet den opp over hodet.

Og der var det! Et ark var festet med en tegnestift under skriveborsskuffen.

Til toppen

Om forfatter Martin Widmark

Martin Widmark

Martin Widmark

"Jeg elsker å skrive og å undersøke verden gjennom fortellingene mine. Det ordet som beskriver meg best er nok nysgjerrig."

Martin Widmark er en av Sverige mest elskede og populære barnebokforfattere. Med blant annet suksesser som bokserien LasseMajas detektivbyrå finnes bøkene hans i millioner av bokhyller over hele verden. For å stimulere barn og ungdom til å lese startet han prosjektet "En lesende klasse", som han fortsatt driver.

Til toppen