Okke, Nutte og Pillerill (Innbundet)

Forfatter:

Hans Braarvig (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1981
Antall sider: 32
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ocke, Nutta og Pillerill
Oversatt av: Braarvig, Hans
ISBN/EAN: 9788251774673
Alder: 2 - 7
Omtale Okke, Nutte og Pillerill

Okke, Nutte og Pillerill

En herlig fortelling på rim om Fru Eikenøtt og barna Okke, Nutte og lille Pillerill som bor høyt oppe i et eiketre i skogen.

Til toppen

Om forfatter Elsa Beskow

Elsa Beskow ble født i Stockholm i 1874. Utdannelsen sin tok hun ved den tekniske skolen, og siden ble hun lærer. Hun giftet seg med læreren og teologen Natanael Beskow og sammen fikk de 6 barn.
I 1894 begynte hun å publisere barnebladet "Jultomten". I 1897 kom hennes første bok, "Sagan om det lilla, lilla gumman", men det var i 1901 at hun fikk sitt gjennombrudd med med den klassiske boken "Puttes eventyr i blåbærskogen". Etter noen år kom hun ut med boken vi alle husker så godt; "Tante Grønn, Tante Brun og Tante Violett".
Temaet i mange av hennes bøker var forholdet mellom barn og voksne og barns selvstendige initiativ. Bildene hennes var ofte store med detaljer av naturen og hun kombinerte ofte virkeligheten med elementer fra eventyr.
Hennes eventyr er fortalt akkurat slik hun selv fortalte dem til sine egne barn og barnebarn. Mange foreldre vil huske disse fra den gang de selv var barn, og nå kan neste generasjon få glede av dem.

Elsa Beskow døde i 1953.

Til toppen