Rikka gir seg ikke (Innbundet)

Serie: Rikka 3

Forfatter:

Cathrine Sandmæl (Illustratør)

Om å være nesten 11 år og hele tiden skulle flytte fram og tilbake mellom foreldrene, om at andre rundt deg vil bestemme alt og at kjæresten plutselig skal flytte.

En varm og gjenkjennelig bok om vennskap, uvennskap og kanskje litt kjærlighetssorg.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 152
Illustratør: Sandmæl, Cathrine
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Rikka
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202701031
Kategori: Kjærlighet og vennskap
Alder: 9 - 12
Omtale Rikka gir seg ikke

Rikka vil bestemme selv!

Hva ler du av? spør Lise.
Ikke noe spesielt, sier Rikka og smiler.
Lise putter armen sin under Rikkas og smiler til henne.
De har vært venner siden første klasse.
Det er ingenting som kan skille oss, tenker Rikka,
ikke engang at jeg har blitt kjæreste med Jimmy.

Det er ikke lett å være Rikka. Hun er nesten 11 år og må hele tiden flytte frem og tilbake mellom foreldrene. Og andre rundt henne skal absolutt bestemme ALT! Og plutselig skal Jimmy, kjæresten hennes flytte! I tillegg har Lise bestevenninnen hennes blitt venn med Gitte, som alltid har vært slem mot Rikka. En varm og gjenkjennelig bok om vennskap, uvennskap og kanskje litt kjærlighetssorg.

Til toppen

Andre utgaver

Rikka gir seg ikke
Bokmål Ebok 2021
Rikka gir seg ikke
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Maiken Nylund:

Utdrag

Side 107, 108 og 109

Rikka sitter lenge på gulvet. Hun blir kald i baken. Hun ser på Jimmy som spiller på gitaren. Iblant titter han opp på henne, og etter en stund slutter han å spille. Aviva stønner og peker på Rikka med trommestikkene. – Skal du bare sitte der? spør hun. Jimmy ser trist ut. Det er ikke godt å si om det er fordi han skulle ønske at de var venner igjen, eller fordi hun ikke går. – Det var ikke dere som var problemet, gjentar Rikka. – Det var Gittes planer. Ingen av dem svarer. – Problemet er at jeg ikke vet hvordan jeg skal få sagt til Gitte at jeg ikke vil være med på planen hennes, sier Rikka. – Hun kan være så slem. Før hun får sagt noe mer, reiser Aviva seg opp og stirrer sint på Rikka. – Dette gidder jeg ikke sitte og høre på! roper hun. Rikka sukker. – Men jeg sier jo at … Lenger kommer hun ikke før Aviva løper ut av kjellerboden, forbi Rikka og opp trappa. Da kommer Jimmy også ut av boden. Han ser Rikka rett inn i øynene, og så sier han: – Jeg tror på deg. Da må Rikka smile. Endelig er det noe som føles akkurat slik som det skal være igjen. De går ut av blokka, og Rikka er så glad for at Jimmy skjønner hvordan det kan være med Gitte. – Men bandet, da? spør Jimmy. – Hva gjør vi med det? – Vi gir oss ikke, sier Rikka og smiler. Hun føler seg faktisk sterk nå. Hun turte å gå inn i kjelleren til Aviva. Hun ble der, helt til i alle fall Jimmy trodde på henne. – Gir oss ikke? spør Jimmy overrasket. Rikka nikker. – Vi må bare få Aviva til å forstå, sier hun. – Vi må ikke gi oss før vi har klart det. – Jeg har aldri sett Aviva så sint før, sier Jimmy. – Hun er jo egentlig den gladeste vi kjenner. Rikka nikker. – Dere to er de beste vennene jeg noen gang har hatt! sier Jimmy. – Jeg vil ikke at vi skal være uvenner. Rikka skal til å si at Jimmy er hennes beste venn også, men da går det opp for henne at han nettopp snakket om både henne og Aviva. Det har hun aldri tenkt på, at Aviva er en bestevenn.

Til toppen

Bøker i serien