Røykteppe (Innbundet)

Serie: Alexander Blix og Emma Ramm 2

Forfatter:

og

En bombe eksploderer på Rådhusplassen i Oslo nyttårsaften. Fire dør og én går i koma. En av dem som er rammet, er en gammel kjenning i media, og PST slår full terroralarm.

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 368
Forlag: Capitana
Språk: Bokmål
Serie: Alexander Blix og Emma Ramm
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788293671275
Omtale Røykteppe

Det er nyttårsaften. Alexander Blix er på vakt og til stede da en bombe går av i menneskemengden på Rådhuskaia. I kaoset som oppstår, redder han en bevisstløs og sterkt brannskadd kvinne opp fra sjøen. Blix kjenner igjen navnet hennes fra en gammel forsvinningssak. Saken om datteren hennes.

Vesle Patricia ble kidnappet fra barnevognen hun lå i. Men ti år senere, mens hele Oslo er satt i terrorberedskap, får hennes drapsdømte far tilsendt et bilde av en skolejente. Han er overbevist om at det er Paricia.

Nyhetsbloggeren Emma Ramm er sterkt personlig berørt av bombeattentatet, og hun takler det på den eneste måten hun kan – med gravejournalistikk. Igjen føres Blix og Ramm sammen i jakten på sannheten. Blix går egne veier i etterforskningen, men Emma følger like i hælene på ham.

Til toppen

Andre utgaver

Røykteppe
Bokmål Ebok 2019
Røykteppe
Bokmål Heftet 2020
Røykteppe
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Jørn Lier Horst og Thomas Enger:

Om forfatter Jørn Lier Horst

Thomas Enger (født 1973) jobbet som journalist før brakdebuten med kriminalromanen Skinndød i 2010. Dette var den første i en serie på fem bøker med journalisten Henning Juul i hovedrollen. I 2018 ga han ut thrilleren Nullpunkt sammen med Jørn Lier Horst. Enger har også skrevet to ungdomsromaner som begge har mottatt den gjeve U-prisen - Den onde arven i 2014 og Killerinstinkt i 2017. Engers bøker er solgt til over 30 land.

Jørn Lier Horst (født 1970) er en norsk kriminalforfatter og dramatiker. Fram til september 2013 arbeidet han som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt, men er i dag fulltids forfatter. Horsts kriminalromaner er preget av erfaring med miljøet og metodene han skriver om. Samtidig kjennetegnes bøkene av politiske og samfunnskommenterende undertekster.

For sitt forfatterskap har Horst blant annet mottatt Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-award og The Petronia award. Horst er kjent for sin serie om politimannen William Wisting.

Til toppen

Bøker i serien