Sølvmysteriet (Innbundet)

Serie: LasseMajas Detektivbyrå 27

Forfatter:

Helena Willis (Illustratør) Nina Aspen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 128
Illustratør: Willis, Helena
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Silvermysteriet
Oversatt av: Aspen, Nina
Serie: LasseMajas Detektivbyrå
Serienummer: 27
ISBN/EAN: 9788202627478
Alder: 6 - 10
Omtale Sølvmysteriet

Hvorfor har den arkeologiske utgravningen utenfor kirken fått et ulovlig nattebesøk? Det virker ikke som at noe har forsvunnet, men det er mange fotspor. Er det spor etter inntrengeren? Det er mange som ikke liker utgravingen, og det er også en del som har en overdreven interesse for den. Lasse og Maja innser at de må grave dypt for å komme til bunns i denne saken!

Utenfor Vallebys kirke pågår det en omfattende utgraving, i løpet av to uker har arkeologen Sofia Winge og hennes assistent Waldorf Eriksson gravd febrilt for å se om det skjuler seg noe verdifullt i jorden. På utgravingens siste dag gjør de endelig et funn: massevis av sølvmynter! Trolig fra vikingetiden. Om kvelden foreleser arkeologen og assistenten om dagens sensasjonelle funn. Mange nysgjerrige Valleby-beboere vil høre og lære om arkeologi. Rune Andersson blir henført når de viser og forteller om hvordan man kan følge tidens gang gjennom å undersøke ulike lag i jorden; jo dypere man graver, desto lenger tilbake i tid kommer man.
Dagen etter oppdages spor etter inntrengeren. Det ser ikke ut som at noe har blitt stjålet, men det er fullt av fotspor i den fuktige jorden. Et fotspor er i str 35, samme størrelse som prestens, og hans støvler er forsvunnet. Det fortalte han selv på forelesningen kvelden før.
Her er det mye å grave i for Lasse og Maja som har god erfaring med å finne fram til ukjente sammenhenger.

 

Til toppen

Andre utgaver

LasseMaja - Sølvmysteriet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Martin Widmark:

Bøker i serien