I 25 år har forfatter Tor Åge Bringsværd og illustratør Anne G. Holt gledet tusenvis av barn med sin bokserie om Karsten og Petra. Like populære er kosedyrene til Karsten og Petra, nemlig Løveungen og Frøken Kanin.

Serien handler om to førskolebarn, hvordan det er å gå i barnehage, og hvordan det er å ha en bestevenn. Vennskap, lek og trygghet er fundamentet i denne bokserien.

- I 1992 var Karsten og Petra fire år gamle. I dag er «de to barna våre» nesten seks. I løpet av over tyve år er de altså bare blitt halvannet år eldre! Og det merkeligste av alt: jeg vet at de aldri kommer til å bli mer enn fem, «nesten seks». De kommer aldri til å begynne på skolen, men alltid gå i Duestien barnehage! De fleste barnebøker skrives for dem som er litt eldre. Men det er lurt at det også finnes fortellinger som først og fremst er beregnet på førskolebarn. Tiden fra vi er fire til vi er seks er kanskje den viktigste i livet vårt, jeg tror faktisk det er de årene som former oss. Tor Åge Bringsværd


Vet du at du kan bli abonnent i Karsten + Petra-klubben og få Karsten + Petra-pakker til knallpris – rett hjem i postkassen? Ingen bindingstid!

Mer fra Karsten og Petras verden

Kjenner du Kokos?

Kokos er helt sikkert verdens minste elefant og er også en del av Karsten og Petras verden.

Kokos bor på rommet til Petra. Kokos er venn med Løveungen og Frøken Kanin og ikke minst med hunden Bassa. Bassa har tatt seg av ham helt fra han kom. «Hvor kommer jeg fra?» spør Kokos. «Du er en bursdagspresang som Petra fikk av Karsten!» sier Bassa.

Aller best liker Kokos når Bassa rir en tur. De rir rundt i hele hagen og hilser på alle dyrene som bor der, fugler, katten, musa og pinnsvinfamilien og flere andre.
 

Du kan bli abonnent i Karsten + Petra-klubben og få Karsten + Petra-pakker til knallpris – rett hjem i postkassen! Ingen bindingstid!