Karsten og Petra

Velkommen til Karsten og Petras verden

Serien handler om to førskolebarn, hvordan det er å gå i barnehage, og hvordan det er å ha en bestevenn. Vennskap, lek og trygghet er det som kjennetegner bøkene om Karsten og Petra.

Karsten og Petra er bestevenner. Og det er kosedyrene deres også. Når Karsten og Petra leker sammen, da leker Løveungen og Frøken Kanin sammen, de også.I over 25 år har forfatter Tor Åge Bringsværd og illustratør Anne G. Holt gledet tusenvis av barn med sin bokserie om Karsten og Petra. Like populære er kosedyrene til Karsten og Petra, nemlig Løveungen og Frøken Kanin.

De to bestevennene gjør ting som barna kjenner seg igjen i, en typisk barnehagehverdag. Noen fortellinger handler også om mestring. Alle barn lærer og opplever jo mye nytt i denne perioden i livet. Karsten og Petra går på skiskole for å lære å gå på ski, de lærer seg å sykle, Petra spiller fotball, og begge vil veldig gjerne lære å svømme.

Noen ganger havner vi på sykehus, og vi må alle besøke tannlegen. Det må også Karsten og Petra, noe som er litt skremmende første gang. Disse temaene og mange andre som barna opplever i sin egen hverdag gjør at Karsten og Petra-bøkene hjelpe foreldre med å forklare hvorfor ting skjer og gjør dem litt tryggere på skumle ting.

Kjenner du Kokos?

Kokos er helt sikkert verdens minste elefant og er også en del av Karsten og Petras verden. Les mer om Karsten og Petra her

Kokos bor på rommet til Petra. Kokos er venn med Løveungen og Frøken Kanin og ikke minst med hunden Bassa. Bassa har tatt seg av ham helt fra han kom. «Hvor kommer jeg fra?» spør Kokos. «Du er en bursdagspresang som Petra fikk av Karsten!» sier Bassa.