"Ballfølelse" - en bokserie om jentefotball for de rundt 9-12 år.

Ballfølelse er en serie om å spille jentefotball. Fotballaget kjemper sammen for laget på fotballbanen, både på trening og kamp.

Underveis opplever de spenning, drama og typiske utfordringer også utenfor fotballbanen.

Denne bokserien om jentefotball, med Emma i hovedrollen, kjennetegnes av høy fotballfaglig kvalitet og passer godt til de mellom 9 og 12 år.

Fotballserien Ballfølelse starter med at Emma begynner på fotballaget. Hun er 11 år. Plutselig forventes det at hun blir en god lagspiller, får gode teknisk ferdigheter og blir modig. Lagspill og vennskap er ikke lett, men eldigvis kan hun øve!

I andre bok begynner det noen nye jenter på laget, og det er jammen bra, for bestevenninnen hennes Sara er blitt helt vill etter dansing og har funnet seg en annen venninne.

Det fortsetter med drama både på og utenfor banen i bok tre. Emma vet ikke hva som er verst: Den nye treneren, at familien kanskje må flytte eller at sannheten i en stygg hemmelighet plutselig har gått opp for henne…

I bok fire kommer forelskelsen, det er fotball-cup - og det er krise! Emma har nemlig mistet mobilen sin. Og på den alle hemmelighetene til Emma!

Emma og laget skal endelig spille i Gothia-cup. Hun gleder seg vilt til å være med på en av verdens største fotballturneringer! Det blir en hel uke med fotball, diskotek og besøk på Liseberg i bok fem.

Et lag sammensatt av spillere fra deres eget lag og spillere fra de verste konkurrentene? Seriøst? Jentene er ikke enige med treneren sin i det hele tatt i sjette bok!

Emma tenker på å gjøre det slutt med Emil (uten å hvite at Emil blir glad for at han kan trøste seg med en av hennes venninner ...). Samtidig ber Felicia henne bli med når hun skal møte faren sin på fengselspermisjon. Emma må jo stille opp for venninnen sin? Hun har ikke lyst, hun er livredd!

 

Om Mikael Thörnqvist

Mikael Thörnqvist (f. 12.10.62) bor i Göteborg og er fotballtrener, forfatter og journalist

Siden 2000, da hans døtre begynte å spille fotball. har han trent jenter i fotball. Derfra henter han mye inspirasjon til sine bøker.

Når Mikael lette etter bøker om jenter som spiller fotball fant han nesten ingen! Det ble starten på bokserien Ballfølelse.