Hva-skal-vi-finne-på-gode-barnebøker-til-aktivitet
Mye å finne også når man ikke skal bruke skjerm. Og det trenger ikke koste mye!

Om barna skal ha fri fra skjermen, hva skal de finne på da?

Her får du 10 gode barneboktips som viser hva man kan finne på sammen, men også aktiviteter man kan gjøre alene. Og husk; ting som er moro kan også være veldig lærerikt!


Utrolige-labyrinter
 

1. Knallfin fargeleggings- og labyrintbok!
Oppgavene blir vanskeligere og vanskeligere for hver side. Til hver labyrint er det skrevet en tid du kan prøve å slå. Så sett på stoppeklokka og finn veien ut av kaoset. Og etterpå kan du fargelegge alle de morsomme figurene! Perfekt og utfordrende tidsfordriv får du i Utrolige labyrinter!


Mer fargeleggingsmoro her

 

 

Tellevers-om-tusen-ting

 

2. Hva rimer på tre ... bli med og se!
Her kan du telle, regne og le. Se på de flotte illustrasjonene som sprudler av detaljer, farger og morsomme situasjoner. Les reglene og lær deg alle tallene i Tellevers om tusen ting!


Vil du ha mer ABC og 123?

 

 

 

 

 

utrolige-dinosaurer

3. Hekta på dinosaurer?
I denne boka er det de rare, pussige dinosaurene som blir trukket fram. Styracosaurus hadde ansiktet fullt av horn. Microraptor hadde fire vinger. Masiakasaurus hadde fortenner som stakk rett fram. Fascinerende og lærerikt i Utrolige dinosaurer!


Mer til dino-fans finner du her

 

 

 

Snurr terning - Tellespill!

4. Gøyalt og lærerik tellespill-bok
En hyggelig spill-bok for de minste, som kan brukes over alt. Velg et spill, legg boken flatt og sett igang!

Finn fram brikkene som ligger i en lomme på forsiden og snurr terningene som sitter fast i boken. Snurr terning kommer med 2 terninger, 15 brikker og 5 spennende brettspill!

Vi har flere spill her

 

 

Lego-ideer-i-Barnas-Egen-Bokverden

5. Bygg hva du vil!
En skattkiste for byggeideer, tips og triks. Ideer som passer til alle ferdigheter og aldre! Nye tips til hva du kan lage av lego-klosser. Finn frem klossene dine og bygg med LEGO idébok!


Her er det flere barnebøker med klosseideer

 

 

 

 

Vi baker sammen

 

6. Ha det gøy på kjøkkenet!
Lær å lage alle mulige lekre godsaker fra små og store kaker til brød og mørdeig. Oppskriftene får du i Vi baker sammen, og boka viser deg hvordan du går frem steg for steg. Ta over kjøkkenet og bak!


Her kan du se flere bake- og kokebøker for liten og stor

 

 

 

Eventyr-med-Asbjørnsen-og-Moe

7. Kosestund på fanget
Flott gavebok med 15 av Asbjørnsen og Moes mest kjente eventyr. Asbjørnsen og Moe - Eventyr har varme, vakre illustrasjoner. Les om hvorfor bjørnen er stubbrumpet, om prinsessen som ingen kunne målbinde, om Bukkene Bruse og om pannekaka – i tillegg til flere andre kjente eventyr.

Mange gode eventyrbøker kan du finne her

 

 

Bowle med Peppa Gris!

 


8. Bowle hjemme?!
Ja! Med dette settet i hus blir det gøy i stua! Seks bowlingkjegler og to bowlingkuler i mykt materiale, med tall og gøyale Peppa-figurer får fart på små og store familiemedlemmer! Peppa Gris bowlingsett leveres i smart "bowlingveske".


Flere leker finner du her

 

 

aktivitetsatlas

9. Reis verden rundt!
Bli med jorda rundt og oppdag spennende land i dette lærerike og morsomme aktivitetsatlaset!

Du får et pass med spørsmål og klistremerker du kan sette inn etter hvert som du har besøkt de ulike landene. I tillegg får du 250 klistremerker med all verdens flagg, dyr, berømte landemerker og naturens underverker.

Flere bøker som lar barna reise i tid og rom

 

 

100-ting-å-gjøre

10. Garantert skjermfritt!
Legg fra deg nettbrettet og skru av tv-en! Det finnes en spennende verden der ute full av mennesker, dyr, mat, spill og moro! 100 ting å gjøre når du kjeder deg inneholder aktiviteter og prosjekter som lett lar seg gjennomføre, uten at det kreves kostbart materiale, utstyr eller mye planlegging.

Flere aktivitetsbøker og hefter finner du her