Barns utvikling

Gjør vi det riktig?

Mange foreldre er naturlig nok usikre på sin foreldrerolle, men man kan være sikker på at man kjenner sitt eget barn best!

Hvert barn er unikt, og hver fase i barndommen er ny og spennende.

Bøkene om barns utvikling hjelper deg til å bli trygg i foreldrerollen fra du er gravid til barnet blir født, gjennom barnehagetiden og helt opp til de utfordrende tenårene.

Bøker som kan hjelpe deg til å løse små og store utfordringer i hverdagen, og styrke relasjonen mellom deg og barnet ditt.

«Gi barna kjærlighet , mer kjærlighet og enda mer kjærlighet, så kommer manerene av seg selv!» Astrid Lindgren

Den populære Forstå barnet ditt-serien tar for seg barnets fysiske, psykiske, sosiale og intellektuelle utvikling.

Bøkene er skrevet på en lettfattelig måte med mange eksempler du vil kjenne deg igjen i, helt fra fødselen til tenåringstiden!

Hvordan ble jeg til?

Når to blir tre - og hvordan det skjer, får alle små nysgjerrige barn svar på i denne boka! For hvordan kommer egentlig en baby seg inn i mammas mage? Og hvem kan lage en baby, og hvordan gjøres det? Mange spørsmål, men ikke alltid like lett å besvare! Denne boka gjør det enkelt å gi klare og forståelige svar til en som er nysgjerrig på livets begynnelse. Gjennom lekne og fargerike illustrasjoner viser forfatteren helt konkret hvordan man lager en baby, enten det er på den "tradisjonelle" måten eller ved hjelp av prøverør.

 

 

Boka har fått mange fantastiske anmeldelser:

 

(Terningkast 6): Sjokkerende direkte. Det er så elegant gjort, så stilig, lekende lett, varmt, humoristisk og intelligent. Cathrine Krøger, Dagbladet

 

(Terningkast 6): Ærlig og fantastisk. (...) uten tullball, men på muntert vis. Undring og takknemlighet for livet ligger som en undertone hele tiden. Anna Fiske har laget en komplett faktabok om livet som inkluderer alle. Kristine Isaksen, VG

 

En liten bragd av en bok. Aksel Kielland, Perioskop.no


(...) Hun tilbyr morsom og lærerik hjelp til sjenerte foreldre og nysgjerrige barn. Det er uvant å se så usensurerte illustrasjoner i en barnebok. Men hvorfor ikke kalle en spade for en spade? Fiske viser hva som skjer under samleie, og forteller også at det ikke er alle som får barn på den naturlige måten. Både prøverør, inseminasjon og adopsjon får sin forklaring. Anne Cathrine Straume, NRK

BESTSELGER

Skrytetavle

Ny uke - nye muligheter!

Alle barn trenger ros og bekreftelse på at de får til ting. Det gir bedre selvtillit og tro på at man kan mestre nye oppgaver.

 Vanker det i tillegg en liten belønning etter fullført oppgave blir det kanskje ekstra stas å bidra på hjemmefronten!

Fyll inn ukens gjøremål på skrytetavla ved hjelp av tusjen som følger med!

Barneoppdragelse uten fasit

Mange tror at det finnes en fasit som gjelder for alle barn, men det gjør det ikke. Barn skal ikke ha den samme oppdragelsen, ikke engang søsken skal ha det.

Alle barn er født med et temperament, og i oppdragelsen er det lurt å være bevisst på dette.

I vanlige familier er foreldrene de beste ekspertene på egne barn. Poenget er at det ikke finnes en oppskrift, du må tilpasse oppdragelsen til ditt eget barn.

Fra Rakkerunger og Englebarn av Stein Erik Ulvund

NYHET

Ta sjansen! Selvtillitskoden for jenter

og

Du er god nok!

Selvtillitskoden for jenter er stappfull av tegneseriestriper, morsomme lister og tester, og historier fra jenter som finnes i virkeligheten. Men viktigst av alt: Den gir deg nøkkelen til selvtillit – hvordan du skal selvtillit, og hvordan du skal bruke den. Snart kommer du til å gripe dagen, takle utfordringer som du aldri kunne ha sett for deg, og ta sjanser som fører til store eventyr!

Har du noen gang ønsket at du var tøff nok til å prøve deg i et idrettslag, begynne med teater, snakke med en sur og skummel lærer, eller faktisk starte den dyrerettighetsgruppen du alltid har drømt om å stifte? Eller kanskje din liste over skumle ting ser helt annerledes ut. Uansett hva det er trengs det selvtillit. Det er det som gir deg krefter til å gjøre hva du vil.

Forstå tenåringen din!

Lars Halse Kneppe er psykolog og snakker med ungdommer hver dag om bekymringer, lekser, stress, psykisk helse, festing, nett og sosiale medier, vennskap, forelskelse, sex og grensesetting.

Hva tenker de på og hva er de opptatt av? Og hva trenger de fra foreldrene sine? Kneppe retter søkelyset mot både de negative og de positive sidene ved ungdomskulturen, hele tiden med en egen evne til å berolige oss foreldre.

God selvfølelse og mental styrke!

May-Bente Høiland-Lodes erfaring som lærer og lektor i pedagogikk er at ungdom mangler redskap til å takle utfordringene de står overfor i et samfunn med stadig høyere krav og fokus på vellykkethet, utseende og kropp.

Boka er et verktøy for ungdom, med morsomme øvelser og gode eksempler.

Slik kan de lære seg å sette grenser, stå for egne valg, sette seg mål og ikke minst forstå og mestre følelsen og verdien av å være fornøyd.