Marg og Bein

Marg og bein 2i1: Dukken + Dukkens rette eier

Olemor er blitt gammel, og bestemmer seg for å dele ut det hun eier til slekten sin, barn, barnebarn og oldebarn. Diamantringer, hytter og biler. Men gjett hva Eva får? En gammel dukke. I raseri slår Eva dukken, hun holder den under vann, river av den hånden og stikker ut øyet. Veldig dumt at hun ikke hørte etter da oldemor fortalte om det spesielle ved dukken: at det som skjer med dukken, også skjer med eieren.

Historien bak

Grøss for barn

Marg og Bein-serien var en idé som forfatterne Jon Ewo, Ingunn Aamodt og Arne Svingen fikk sammen i 2006.

Hver bok skulle inneholde én avsluttet historie, man trengte derfor ikke lese bøkene i noen spesiell rekkefølge. Lengden skulle være på omkring 100 sider.

I motsetning til andre serier for barn, var denne basert på sjanger, og ikke alder. Marg & bein skulle inneholde én type bøker, og ingen skulle fortelle leseren hvilken alder de passet for.

På utlånstoppen

Like mye for jenter som for gutter

Marg og Bein-serien har blitt utrolig populær.

Bibliotekene har ofte lange ventelister på Marg og Bein-bøkene og den entusiasmen og responsen forfatterne møter fra leserne er det sjelden man opplever. De tre forfatterne har til sammen skrevet rundt hundre og femti bøker for barn og unge, men engasjement rundt Marg og bein-bøkene er helt unikt. Ingunn Aamodt vant Barnas bokpris 2018 for «Dukkens rette eier». Det er barna selv som stemmer på hvem som skal vinne denne prisen som deles ut på Bergens Offentlige Bibliotek.