Marg og Bein

Marg&Bein: 2i1 Dødelig blitz og Rattus Norvegicus

Tre kamerater går inn i et fraflyttet hus i nabolaget. De har med seg et digitalkamera, og tar bilder av hverandre i mørket. Når de senere ser gjennom bildene, hopper hjertet over et slag. I bakgrunnen på et av bildene ser de at det ligger en kropp i sengen.

I Christers nabolag er det den største søppelstreiken noensinne. Store, feite kloakkrotter fråtser i tidenes festmåltid. Men etter hvert trekker rottene inn i husene. Sammen med faren oppsøker Christer en forsker som mener å ha oppfunnet tidenes mest effektive rottegift. Natten etter er hele gulvet inne på Christers rom dekket av rotter. Og om morgenen skjønner han hvorfor de er så innpåslitne ...

Marg&Bein: 2i1: Vampyrnatten og Kannibalen

Nina og Bo har flyttet inn i en ny leilighet. Ryktene går om at det bor en kannibal i området. Det er nemlig funnet rester av en død person i en container. Nina og Bo mistenker at det kan være en som bor i oppgangen deres, og mistanken blir ikke mindre når en av naboene forsvinner sporløst.

Joakim og Christian skal på lesevake på skolen. Da skoleområdet stenges for kvelden, dukker det opp en mystisk forfatter. Etter hvert skjønner de to kameratene at de er stengt inne sammen med en vampyr...

Historien bak

Grøss for barn

Marg og Bein-serien var en idé som forfatterne Jon Ewo, Ingunn Aamodt og Arne Svingen fikk sammen i 2006.

Hver bok skulle inneholde én avsluttet historie, man trengte derfor ikke lese bøkene i noen spesiell rekkefølge. Lengden skulle være på omkring 100 sider.

I motsetning til andre serier for barn, var denne basert på sjanger, og ikke alder. Marg & bein skulle inneholde én type bøker, og ingen skulle fortelle leseren hvilken alder de passet for.

På utlånstoppen

Like mye for jenter som for gutter

Marg og Bein-serien har blitt utrolig populær.

Bibliotekene har ofte lange ventelister på Marg og Bein-bøkene og den entusiasmen og responsen forfatterne møter fra leserne er det sjelden man opplever. De tre forfatterne har til sammen skrevet rundt hundre og femti bøker for barn og unge, men engasjement rundt Marg og bein-bøkene er helt unikt. Ingunn Aamodt vant Barnas bokpris 2018 for «Dukkens rette eier». Det er barna selv som stemmer på hvem som skal vinne denne prisen som deles ut på Bergens Offentlige Bibliotek.