Den tolvte trussel (Heftet)

Serie: Den onde greven 12

Forfatter:

Tor Edvin Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The penultimate peril
Oversatt av: Dahl, Tor Edvin
Serie: Den onde greven
Serienummer: 12
ISBN/EAN: 9788202558536
Alder: 9 - 12
Omtale Den tolvte trussel

Lemony Snickets serie om den onde greven og de stakkars foreldreløse Baudelaire-barna har blitt tv-serie. Se den på Netflix!

De tre stakkars foreldreløse Baudelaire-barna Violet (14), Klaus (12) og Sunny (baby) har pågangsmot og er uredde, men den grusomme Grev Olaf er hele tiden etter dem for å få tak i formuen deres.

Kjære leser,

Hvis dette er den første boken du fant da du lette etter en bok å begynne på, må jeg først av alt fortelle deg at denne tolvte og nest siste boken er den første du burde legge fra deg igjen. Det er med sorg jeg meddeler at denne boken inneholder den nest siste beretningen om de foreldreløse Baudelaire-barnas skjebne, og den er nest-først når det gjelder elendighet, fortvilelse og ubehageligheter.

Høyst sannsynlig ønsker du ikke i det hele tatt å lese om en harpun, en solterrasse på toppen av et tak, to mystiske initialer, tre udefinerbare trillinger, én beryktet skurk og meget usmakelig karri.

Den nest siste ting er noe av det første en bør unngå her i verden, så tillat meg å foreslå at du legger fra deg denne nest siste boken først og finner noe annet å lese før du kommer til slutten, som for eksempel nest siste bok i en slektskrønike, eller en krønike full av nest siste ting, for ellers kan det ende med at denne nest siste boken blir den siste boken du noen gang leser.

Med respektfull hilsen,
Lemony Snicket

Til toppen

Andre utgaver

Den tolvte trussel
Bokmål Ebok 2018
Den tolvte trussel
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Lemony Snicket:

Bøker i serien