Gutten som ble julenissen (Innbundet)

Forfatter:

Chris Mould (Illustratør) Carina Westberg (Oversetter)

En ny juleklassiker

Nikolas bor midt i ingensteds sammen med faren sin. De er veldig fattige, så når faren får jobb langt borte, drar han fra sønnen sin og overlater ham til den utrolig slemme tante Carlotta. Nikolas rømmer til slutt for å finne faren sin. Bli med på en eventyrlig ferd med Nikolas hvor utrolige og fantastiske ting skjer!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 272
Illustratør: Mould, Chris
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: A boy called Christmas
Oversatt av: Westberg, Carina
ISBN/EAN: 9788202509019
Alder: 9 - 14
Omtale Gutten som ble julenissen

En ny juleklassiker!

Nikolas er 11 år og bor midt i ingensteds sammen med faren sin. Moren hans døde for lenge siden. De er veldig fattige, så når faren får jobb langt borte, drar han fra sønnen sin og overlater ham til den utrolig slemme tante Carlotta. Til slutt orker ikke Nikolas mer av tantens ondskap og rømmer. Han vil finne faren sin. Så starter en eventyrlig ferd for Nikolas hvor utfordringene og farene står i kø. Utrolige og fantastiske ting skjer. Bli med på den spennende ferden og les om hvordan han til slutt ble til Julenissen. 

 

Til toppen

Andre utgaver

Gutten som ble julenissen
Bokmål Ebok 2016
Gutten som ble julenissen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Matt Haig:

Utdrag

Gutten som ble julenissen

Slik begynner boka:

"Du er i ferd med å lese den sanne historien om Fader Jul. Ja. Fader jul. Du lurer kanskje på hvordan jeg kjenner den sanne historien om Fader Jul, men da svarer jeg at man egentlig ikke bør stille spørsmål om den slags. Ikke helt i begynnelsen av boka. Det er i bunn og grunn litt frekt. Du må bare ta for gitt at jeg faktisk kjenner historien om Fader Jul. Hvorfor skulle jeg ellers fortelle den?

Kanskje kaller du ham ikke Fader Jul. Kanskje kaller du ham noe annet. Julenissen eller Nissefar eller Sant Nick eller Santa Claus eller Sinterklaas eller Kris Kringle eller Pelznickel eller Papa Noel eller Snål mann med mage som snakker med reinsdyr og kommer med gaver. Eller kanskje du har diktet opp et navn selv bare for moro skyld. Men hadde du vært nisse, ville du uten tvil ha kalt ham Fader Jul. Det var alvene som begynte å kalle ham julenissen og spredte det bare for å skape forvirring. Alver er nemlig noen ordentlige skøyere.

Hva du nå enn måtte kalle ham, vet du hvem han er, og det er det som teller. Er det ikke rart at han en gang var helt ukjent? At han bare var en vanlig gutt som het Nikolas, som bodde midt i ingensteds, med andre ord midt i Finland? Magi var noe han trodde på, men aldri hadde opplevd. Han visste nesten ingenting om verden bortsett fra hvordan soppsuppe smakte, hvordan nordavinden kjentes, og han kunne de historiene han var blitt fortalt. Men så skulle livet endres for Nikolas, og det på en måte han aldri kunne ha forestilt seg. For noe skulle hende ham. Noe bra. Noe dårlig. Noe umulig.

Til toppen