Jenta som reddet julen (Innbundet)

Forfatter:

Chris Mould (Illustratør) Carina Westberg (Oversetter)

Spenning fra første side! En reise inn i magiens verden.

Amelia er fange hos Herr Smyger som driver Londons verste tukthus. Hun ønsker av hele sitt hjerte at julenissen skal komme og redde henne, men han får mer enn dette å bekymre seg for. Men julenissen vet at Amelia er ikke en helt vanlig jente. Og – hvis julen skal kunne reddes, er det ikke sikkert han greier det alene, og han må for all del prøve å redde henne ...

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 336
Illustratør: Mould, Chris
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Girl Who Saved Christmas
Oversatt av: Westberg, Carina
ISBN/EAN: 9788202580032
Alder: 9 - 12
Omtale Jenta som reddet julen

En ganske uvanlig jente ...

Når Amelia vil ha et ønske oppfylt, vet hun hvem hun skal spørre – julenissen. Men magien hun så gjerne vil tro på, begynner å svekkes.

Hun er fattig og foreldreløs og blir tatt til fange av den grusomme Herr Smyger som driver Londons verste tukthus. Der holdes hun fanget i flere år, og selv om hun forsøker, klarer hun ikke å rømme.

Hun ønsker av hele sitt hjerte at julenissen skal komme og redde henne, men julenissen får mer enn dette vanskelige ønsket å bekymre seg for: Fortvilte nisser, reinsdyr som faller ned fra himmelen, sinte troll og en fare for at julen kanskje blir avlyst.

Men han vet at Amelia er ikke en helt vanlig jente. Og – som julenissen snart finner ut – hvis julen skal kunne reddes, er det ikke sikkert han greier det alene, og han må for all del prøve å redde Amelia. Jenta som reddet julen er en reise inn i magiens verden. Det er spenning fra første side, så gled deg til en fantastisk bok.

Til toppen

Matt Haig er fenomenal.
Stephen Fry

Andre utgaver

Jenta som reddet julen
Bokmål Ebok 2018
Jenta som reddet julen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Matt Haig:

Utdrag

[ ... ]Og så, straks fru Kvass var ferdig med då vaske munnen hennes, ble Amelia halt bortover en lang gang og vist hvor hun skulle sove. En uhyggelig sovesal der det var tretten andre. Sengen hennes var av hardt treverk med en veldig tynn madrass oppå.

"Du får fire timers søvn om natten. Så gjør det beste ut av det."

"Når kan jeg dra herfra?" spurte Amelia. Fru Kvass så forskrekket ut over spørsmålet. "Dra? Dra? Du skal da ikke dra noe sted, frøken. Du skal være her ordentlig lenge." Døren gled igjen. Jenta i køyesengen over henne snorket.

Kommer jeg fortsatt til å være her neste jul? Lurte Amelia. Hvordan kan noen overleve her et helt år? Eller to år? Eller tre?

Hun lukket øynene og tenkte på tid. Om hun bare hadde kunnet reise tilbake i tid og være sammen med moren igjen. Eller framover til når hun kunne dra herfra.

Hun skulle til å ønske seg noe, men hun innså at det ikke var noen vits i å ønske nå. Hvem skulle hun ønske noe av? Fader Jul? Nei. Alt kom an på henne selv.

"Neste jul skal jeg ikke være her," hvisket hun og ga seg selv et løfte.

Øg hun brøvde så godt hun kunne å tro på det.

Til toppen