Superpoteten (Innbundet)

Knollen som reddet Norge

Serie: Super-serien 2

Forfatter:

Lise Osvoll (Illustratør)

Ta en potet!

Visste du at poteten reddet Norge? Ikke bare Norge, men hele Europa da den kom fra Sør-Amerika! I denne boka, full av kule illustrasjoner, kan du lese potetens spennende historie. Kjempefin både til bruk på skolen og hjemme! Synes du poteten er litt kjedelig? I boka finner du forslag på mye gøy og godt du kan lage av poteter!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 48
Illustratør: Osvoll, Lise
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Super-serien
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202658724
Alder: 6 - 9
Omtale Superpoteten

Ta en potet! En knolls historie!

I etterkrigstiden spiste nordmenn 600 000 tonn poteter. Nordmenn ble høyere og folketallet fordoblet få år etter at poteten kom på middagsbordet. Poteten reddet oss fra hungersnød i krisetider og var i stor grad med på å forme oss som mat- og kulturnasjon. Men den lille knollen hadde en lang reise fra Sør-Amerika til Norge før den ble godtatt som den kjærkomne næringskilden den viste seg å bli.

 

Poteten som kom fra Sør-Amerika, har ikke bare reddet Norge, men også nesten hele Europa fra sult og krisetider. Poteten har overlevd kriger og hungersnød, sykdommer, skjellsord og dårlig klima. Den har reist mellom indianere, konger og dronninger, paver og prester og til og med ut i verdensrommet! I denne boka full av kule illustrasjoner kan du lese denne knollens spennende historie. Boka er kjempefin både til bruk på skolen og hjemme.

Til toppen

God lagt opp sakprosa-bok om interessant tema. 7-åringen fulgte godt med og lærte mye. Ps: jeg lærte mye også.
Elin, Goodreads

Andre utgaver

Superpoteten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Lise Osvoll:

Om forfatter Lise Osvoll

Lise Osvoll (f.1979) er illustratør, nordlending og prisbelønnet animasjonsfilmregissør. Hun har laget en rekke kinofilmer og TV-serier for barn. Superpoteten er hennes andre illustrerte bok for barn.

Til toppen

Bøker i serien