Medlemmene våre har talt, dette var favorittene i 2019:

ÅRETS BARNEBOK 2019, 0-2 ÅR

Det var ingen tvil, Tassens små bøker er den soleklare vinneren for de minste. Ni søte, små bøker som passer perfekt til små barnehender. Lek med ord og språk gjennom gjenkjennende temaer. Snur du bøkene kan minstemann lage puslespill.

Se bare hva Aurora og mamma Malin Finsæther Skarbø mener: -Jeg vil stemme frem Tassens små bøker  av Eric Hill som årets barnebok i 2019.

Min datter har hatt enorm glede av disse søte små bøkene med forskjellige underholdende temaer, fine bilder og ikke minst en morsom boks som hun har åpnet opp og igjen. Gjennom de ulike temaene i bøkene har hun lært mange nye ord, som hun stolt forteller selv når hun henter favorittboksen med de fine bøkene.

Nå som Aurora er blitt 2 år har hun oppdaget til sin store glede at hun også kan lage puslespill av baksiden av bøkene, noe som er svært stas.  Håper mange flere oppdager denne bokboksen, som jeg er helt sikker på har vært med å legge grunnlaget for den store gleden hun har for bøker og deres magiske verden.
 

2. plassen gikk til SYNG og 3. plassen fikk Jeg er Lille Fisk! -Bok med fingerdukke.

 


ÅRETS BARNEBOK 2019, 3-5 ÅR

Bestselgeren og anmelderfavoritten Hvordan lager man en baby? fikk flest stemmer. En helt ærlig og herlig barnebok om hvordan barn blir til! Boka ufarliggjør et evig aktuelt tema, og gir foreldre og barn et glimrende utgangspunkt for videre diskusjon.

Dette skrev Ida Rydland Malterdu om sin favoritt: -Jeg syns Hvordan lager man en baby? av Anna Fiske fortjener å bli kåret til årets bok.

Jeg har termin med det tredje barnet vårt om noen uker, og i den forbindelse var det vel ikke til å unngå at spesielt husets femåring begynte å stille en del spørsmål om hvordan hun selv ble unnfanget og født. Etter å først ha kommet med en del vage svar à la «på den vanlige måten» (noe hun selvfølgelig ikke slo seg til ro med...), hoppet vi i det og leste «Hvordan lager man en baby» for henne, og for en fantastisk bok dette er! Ærlig og ujålete, og med en munter tone og morsomme illustrasjoner, svarer den på alle spørsmål ungene hadde om unnfangelse og fødsel og mere til :)

Som voksen leser av boken satte jeg også pris på at boken favner så bredt med tanke på seksuell legning og etnisitet, og at også litt mer kompliserte temaer som assistert befruktning og keisersnitt omtales da dette jo gjelder veldig mange i våre dager. En soleklar kandidat til årets beste bok spør du meg!
 

2. plass gikk til 55 Egner-viser og 3. plassen fikk Brannmann Sam. Brannalarm!

 

 

ÅRETS BARNEBOK 2019, 6-9 ÅR

Førsteplassen i denne aldersgruppen går til en barnebok hvor du får tre bøker i én bok; Tre oppdrag for Detektivbyrå nr. 2!

Barnebokserien Detektivbyrå nr. 2 topper bestselgerlistene og er Norges mest populære krimserie for barn. I denne samleboka får du tre spennende oppdrag i tillegg til en bonushistorie om Åtto! Disse historiene er med: Operasjon Påskelilje, Operasjon Sommmerøya, Operasjon Vindkast og Operasjon Åtto.

Veronica Notnes og familien er ikke i tvil: -Min datter og hennes pappa synes Tre oppdrag for Detektivbyrå nr.2 var ei spennende bok som var vanskelig å legge fra seg. Den var godt skrevet, enkel å lese og med morsomme karakterer. Akkurat passe spennende til en 9 åring og en leselysten pappa.


2. plass gikk til Hvordan måle alt og 3. plassen fikk Jul i Storskogen

 

ÅRETS BARNEBOK 2019, 10+

Fenomenet Helsesista gikk til tops også hos oss med #Vågåvære. I denne boka skriver hun om temaer som barn og unge lurer på, og som kan være vanskelig å snakke åpent om. Kaostanker, selvmordstanker, kropp, forelskelse, bildedeling og sex - ingenting er tabu!

Elise Stensland Olsen stemte på denne boka, -Jeg synes at årets bok bør bli Våg å være fordi den er viktig og lærer meg mye.


2. plass gikk til Detektivene på Torshov og 3. plassen fikk Lik meg

 

 

GRATULERER TIL DERE!

Tusen takk til dere som sendte inn favorittene med begrunnelse. Sekker er på vei til  Malin Finsæther Skarbø, Toril Edvardsen, Susanne Johnsen, Cecilie Roykiewicz, Grete Kleiveland, Ida Rydland Malterud, Eva Klemetsen, Linda Helene Hansen Kringlen, Julian Berg Johansen, og Elise Stensland Olsen