Barn synes også ofte det er gøy å lage mat

Her får du tips til kokebøker med fristende oppskrifter til frokost, matpakker, middag og kos i helgene - alle spesielt tilrettelagt for barn.

De fleste barn synes det er morsomt å lage mat!

Slipp barna løs på kjøkkenet og lær de om matvarer og kosthold - belønningen kan være at barna blir mindre kresne!

 

Supergod mat for gutter og jenter

supergod-mat

Veldig mange barn og unge synes det er gøy å holde på på kjøkkenet. Med kokeboka Supergod mat for gutter og jenter blir det enda morsommere. Her finner du enkle oppskrifter på alt fra bananlapper, granola og sjokoladepålegg til fiskewok, squashgetti og sjokoladefondant. Eller hva med å prøve en oransje gresskarsuppe til halloween?

Med over 50 supre, sunne og gode oppskrifter å velge mellom er det lett å finne noe som frister! Du får en rekke gode tips underveis og oppfordringer til å prøve nye smaker og bruke gode råvarer. Boka er delt inn i fem kapitler: frokost, godt i matboksen, middag, drikke og kos med søtt. Oppskriftene er enkle å følge, og matglede står i fokus. Maten skal både smake godt og være god for kroppen. Oppskriftene passer også for de med allergi eller intoleranse for melk og gluten.

Margit Vea har utgitt flere kokebøker og holder jevnlig matkurs for unge kokker.Hun er trebarnsmor, faglærer i ernæring, helse og miljøfag og har en mastergrad med barnemat som tema. Hun holder matkurs, har egen matblogg, driver nettsiden margitvea.no og har fast matspalte i Aftenposten Junior. Margit har også et eget tv-program på Matkanalen. Hun har skrevet flere kokebøker og er opptatt av sunn, ren og naturlig mat Her har hun samlet sine beste oppskrifter på mat som jenter og gutter liker å lage selv.

 

Barnas fargerike kokebok

barnas-fargerike-kokebok


Denne fargerike kokeboka er en smakfull guide til fargerik mat. Barnas fargerike kokebok er stappfull av lekre og sunne vegetariske oppskrifter og informasjon om hvilke oppskrifter som er bra for helsen, og hvorfor.

Her er 24 enkle og sunne tips til 5 om dagen med trinn for trinn-oppskrifter på mat som skaper energi. Lag fristende frokost-, lunsj- og middagsretter, både kald mat, varm mat, kosemat!

Oppskriftene er enkle så de fleste rettene kan barna lage uten hjelp fra voksne. Og - uansett hva annet du spiser, vil en daglig dose deilig frukt og grønnsaker være den beste måten å få nok viktige vitaminer, mineraler og fiber på. Lær å elske smaksregnbuen og få alle godsakene som kroppen din trenger.

 

Mat for barn

mat-for-barn


Også de minste fortjener det beste i matveien! Med den praktiske og morsomme kokeboka Mat for barn er det lett å lage både god og næringsrik hverdagsmat og lekker kosemat.

Du får også råd om hvordan du går fram når barnet skal vennes til fast føde, og hvordan du kan variere maten. Rettene i boka er basert på råvarer du får kjøpt i vanlige dagligvareforretninger. Oppskriftene passer barn fra 6 måneder.

Forfatterne skriver personlig og forteller om egne og andres erfaringer med barn og måltider.

- God, hjemmelaget spedbarns mat

- Raske og sunne familiemiddager

- God frokost som gir energi til skolebarn

- Enkle, spennende matpakker i barnehagen og på skolen

- Hvordan du lærer barnet ditt å like grønnsaker

- Alternativer til søt mat og godterier

- Råd om hva du kan gjøre hvis barnet ditt ikke vil spise

 

Matpakka til alle barn. I barnehagen - på skolen - på tur

matpakka. Lag gode matpakker til barna


Matpakke er viktig og det er supert om barna gleder seg til å åpne matboksen eller matpakka - for å spise av hjertens lyst.

Enten det er frokost i barnehagen eller lunsj på skolen - eller turmaten. Det skal være god og sunn mat som det tar kort tid å lage, og som alle kan klare i den travle morgenstunden.

Denne boka heter rett og slett Matpakka til alle barn og her får du ideene til varierte og gode matpakker som barna får lyst til å spise.

 


Alle våre kokebøker finner du her