FAKTABØKER OM NATUR
Ut i skogen og opp i trærne!

Visste du at det bare er jente-myggen som stikker, og at et stankelbein ikke spiser noe som helst? Og at trærne har et hemmelig liv, og kan snakke med hverandre?

Ute i naturen vekkes samtidig utforskertrangen hos de små. Det er jammen ikke alltid så lett å svare på alle spørsmålene som dukker opp om planter og dyr!

Vi har plukket ut tre bøker som kan hjelpe både barn og voksne å bli bedre kjent med naturen omkring seg – enten det er den store, hemmelighetsfulle skogen, fuglene i trærne eller småkrypene vi finner på trappa, i hagen og i vinduskarmen.

Nyt naturen og herlige nysgjerrige barn!

1-5 år

Småkryp for småfolk

En herlig bruksbok for de yngste!

I boken møter vi en rekke kjente kryp fra norsk natur: bille, edderkopp, flue, humle, marihøne, maur, meitemark, mygg, snegle, sommerfugl, stankelbein, veps.

Bildene er innbydende og tett på, og teksten er en enkel og lett forståelig.

Helt perfekt for de yngste småbarna!

5-10 år

Den lille fuglesangboka

og

I denne nydelige faktaboka kan du lære om 12 forskjellige fugler og høre hvordan de lyder. Her er lettfattelig og informativ tekst og du lærer blant annet hvordan småfuglene ser ut, hvor de helst holder til og hva de spiser.

  • Hvem legger egg i andres rede?
  • Hvordan får måltrosten åpnet et sneglehus?
  • Hva spiser småfuglene?
  • Hvordan får blåmeisen sin gule brystfarge?

Les om fuglene og trykk på lydpanelknappene for å høre hvordan de kvitrer.

8-12 år

Hører du at trærne snakker?

Er du nysgjerrig på livet i skogen?

Full av spennende fakta, mange quiz du kan bryne deg på og tips til massevis av ting og aktiviteter du kan prøve ut!

Sover trær? Prater de med hverandre? Og kan de virkelig bli solbrente?  En flott bok hele familien vil ha stor glede og nytte av skrevet av forfatteren bak bestselgerne Trærnes hemmelige liv og Dyrenes indre liv.