Tegneseriebøkene om Ronja Røverdatter av Astrid Lindgren er basert på tv-serien laget av Studio Ghibli som går på Netflix.
Tegneseriebøkene om Ronja Røverdatter er basert på tv-serien som du kan se på Netflix.

Ronja Røverdatter kom ut i 1981 og var Astrid Lindgrens siste store utgivelse. Boka er oversatt til 41 språk og er solgt i over 10 millioner eksemplarer over hele verden.

På midten av 80-tallet ble boka filmatisert av Tage Danielsson. Filmen Ronja Røverdatter er sett og elsket av millioner.

I 2016 kom Goro Miyazaki fra det legendariske Studio Ghibli i Japan med den vakre, animerte tv-serien om Ronja Røverdatter . I Norge er den populære tv-serien tilgjengelig på Netflix. Det er denne tv-serien som er grunnlaget for de flotte tegneseriebøkene om Ronja Røverdatter.


Tordenværsbarn
 er den første av tegneseriebøkene om Ronja Røverdatter. Vi følger vi Ronja fra tordenværsnatten hun ble født og Mattisborgen ble delt i to til hun reiser ut på eventyr i skogene og treffer Birk for første gang. Birk er sønn av røverhøvdingen Borka, som er Ronjas pappa Mattis' største fiende.

Villvettene
er bok to i serien. Vinteren har kommet til Mattisskogen. Ronja får et par egne ski og mens alle røverne er innesnødd i borgen begir Ronja seg ut på oppdagelsesferd. Men skogen kan være farlig på vinterstid også ...

I bok tre, Bjørnehulen, blir Ronja rasende på Mattis fordi han fanger Birk. Ronja flytter ut til Bjørnehulen sammen med Birk, der lever de to et villmarksliv. Det blir den sommeren de fanger hestene sine, spiser laks fra elva, jager grådverger og ser mørketroll danse. Men det blir også den sommeren deres vennskap blir satt på prøve ...

Digerfossen
er den fjerde og avsluttende historien. Hva vil skje når vinteren kommer? Da kan ikke Ronja og Birk bo i Bjørnehulen, men de orker heller ikke tanken på å vende tilbake til Mattisborgen. Samtidig begynner futens knekter å vrimle i skogen, fast bestemt på å stoppe røverne. Mattis og Borka innser at de må samarbeide - eller gå under. Det topper seg med et avgjørende villdyrsmøte ...

 

«Barn skaper mirakler når de leser. Derfor trenger barn bøker.»
Astrid Lindgren
 

Du kan lese mer om Astrid Lindgren her