Populære bokserier

Kjenner du noen som er hekta på en bokserie?

Det finnes mange veldig gode bokserier. Det er ofte sånn at når et barn og unge først blir hekta på en serie – må de lese alt!

Gutta i trehuset er en lettlest serie med mange illustrasjoner som har gjort at barn som ellers ikke har lest så mye virkelig har fått lysten på å lese. Det samme er det med den prisbelønte serien Amuletten som er i tegneserieformat.

En Pingles dagbok er en suksess over nesten hele verden, men den aller største og mest populære serien er uten tvil Harry Potter! Bøkene om Harry Potter er og blir moderne klassikere som fenger og vil fenge nye generasjoner om og om igjen. I Kattekrigerne er vi med inn i skogen der klaner med villkatter gjennom flere generasjoner har tydet jordens og himmelens tegn. Dette er tettpakkede actionfylte eventyr.

Detektiv-serier er det mange som blir hektet på. Fremdeles er Frøken Detektiv og Hardy-guttene populære, men serien om Detektivbyrå nr. 2 har ligget på bestselgerlistene i de seneste årene. Et annet detektivpar er Lasse og Maja som jobber i LasseMajas detektivbyrå – lettleste bøker med flotte illustrasjoner. For de som vil ha grøss og gru, er bøkene i serien Marg og bein absolutt å anbefale.

En ny bokserie-hit er ZombieLars! Bøkene er basert på NRK-suksessen med samme navn og er i tegneseriestil.

Lesing gir forsprang

Finn favorittserien og les sammen!
Sannsynligheten øker for at barna blir glade i å lese senere i livet, noe som kan være enda viktigere enn å ha et forsprang når man begynner på skolen, sier forskerne fra Reach Out and Read National Center i Boston, og Boston University School of Medicine i USA